Wpływ kultury afrykańskiej na sztuki światowe.

Sztuka w erze postprawdy: jak interpretować dzieła w czasach dezinformacji.

Antocyjany są zwłaszcza odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz podczas procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub ewentualnie różowy, zależy absolutnie, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.
1. Otwórz link

2. Dowiedz się więcej

3. Kliknij dla szczegółów

4. Zobacz szczegóły
Streetwear jako kulturowe zjawisko: moda spotyka sztukę.

Categories: Moda linkseven.eu

Comments are closed.

Z jakich powodów gr

Zakłady sportowe dla każdego Z pozoru mogłoby się wydawać, że obstawianie ...

Czy można jakoś za

Skuteczne pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach stron internetowych Co zrobić, jeśli chcemy ...

Wymarzony dom

W jakimkolwiek budynku sypialnia to takie miejsce, w którym stawia ...

Szkło lakierowane

Konstruując śmiały dom bezsprzecznie najistotniejszą kwestią jest jego ogrzewanie. Istotny ...

Czemu warto używać

Naturalne suplementy i kosmetyki - czemu warto je stosować Minione lata ...